Kijk uit je doppen!

Een symbolische titel, wat wijst naar dat we goed moeten opletten, in dit geval naar het project wat we namens Hart voor Bant een warm hart toedragen.
Doppen verzamelen voor een klein dorpje in Liberia (Afrika). Deze doppen zijn geld waard en de opbrengst gaat naar het project. Op 2 febr. mochten Maarten ten Napel en Arenda Russchen de eerste zak met doppen overhandigen aan Albert Klein, woonachtig in Bant.

Onze eerste ontmoeting was bij het (kerst) licht ophangen in Bant. Hart voor Bant had zich opgegeven om mee te helpen en Albert sprak mij aan vanwege de tekst die op de achterkant op mijn hardloopjas gedrukt staat. ‘Hard met hart voor goede doelen’.

Albert heeft hart voor goede doelen en is zoals ik ontdekte een nobel persoon. Hij was benieuwd waar mijn aandacht naar uit gaat wat betreft goede doelen.

Wanneer we in de bijbel lezen kom je erachter dat we relationeel geschapen zijn: gemaakt om omgang met elkaar te hebben. Het delen van je bezittingen hoort daar ook bij. Dat gaat dus ook over hoe we met ons geld, bezit en tijd omgaan. ‘Heb je naaste lief als jezelf’. En of, harten elkaar daar raakten! Albert en zijn vrouw deelden de avond bij het overhandigen van de doppen vol passie over het ontstaan en de ontwikkelingen van hun project in Liberia.

Wij mochten o.a. over Hart voor Bant vertellen en vanuit welke beweegreden wij onze stappen zetten.

Er komt vast nog een vervolg aan ons contact, blijf jij/u met ons meesparen?