Hart voor Bant brengt een ‘stukje licht’, kerst 2019

Het is de week voor kerst en URK ICHTHUS laat zich van de goede kant zien. We geven met zijn allen iets van onze overvloedige welvaart. Jong en oud doet mee. En nadat alles verdeeld is bij de adressen worden de overgebleven ‘broden’ bij elkaar verzameld en worden er maar liefst 42 pakketten via een garage op Urk naar Bant vervoerd om daar onder een aantal adressen op de zaterdag voor kerst te worden verdeeld. De reacties zijn bijzonder te noemen, van ‘dit is de eerste keer in mijn leven dat ik zoiets krijg’ tot ‘is dit voor mij, voor mij?. Een ander kan niets meer zeggen en wordt emotioneel. Met iemand anders wordt gebeden. Weer een ander geeft aan dat het pakket beter naar de buurman kan. ‘Die heeft het meer nodig dan ik’. Tegelijk is er een uitnodiging om in één van de voormalige kerken een kerstzang samen te vieren. ‘ik zal komen’ ‘bedankt voor het pakket en de uitnodiging’. Iets van de liefde van Jezus wordt merkbaar. We bieden een luisterend oor, de mensen hebben er behoefte aan, altijd, maar zeker met de kerstdagen.
Op de bewuste zangavond komt een robuust Urker mannenkoor met aanhang Bant verwarmen met hun liederen. De bezetting van de voormalige kerkzaal is ‘fifty, (Bant) fifty (Urk). Urk en Bant zingen samen van Jezus. Jaren terug was de bekende ds. Groeneveld hier al geweest en die kon je buiten horen preken. Het koor laat op deze avond ook van zich horen. Na afloop is er poeiermelk en een goed gesprek van hart tot hart. Er worden contacten gelegd en een inwoner van Bant maakt een fotoshoot van het koor.
We zien terug op een gezegende actie, iets van de liefde van de ICHTHUS gemeente die zichtbaar wordt in een dorpje als Bant. #dankbaar.
Het proeft naar meer.
Ps. Als er broeders en zusters zijn die meer willen weten over het ‘werk’ in Bant. Mail even naar hartvoorbant@gmail.com.